autor: MARTINA RYCHTAROVÁ
28.10.2012

Čti až do konce

Pořídili jste si iŠanon, poprvé se přihlásili a nevíte, kde začít? Byla jsem na tom stejně. Nejdříve jsem si s chutí nastavila všude kde to šlo (v bance, u dodavatelů apod.) elektronické zasílání výpisů, faktur a vyúčtování. A protože patřím mezi trochu netrpělivé jedince, sedla jsem si k iŠanonu a chtěla hned začít „něco“ dělat. Tak jsem uložila několik důležitých dokumentů ze svého počítače, něco jsem naskenovala… Jenomže bez faktur a výpisů, které mi sem začnou teprve chodit, se to pořád na mě tvářilo tak trochu prázdně.

A v tom přišla z iŠanonu spásná zpráva – VYZKOUŠEJTE TESTOVACÍ DATA. Bezva. Takže otvírám položku „Testovací data“ v sekci „Nastavení,“ prolétnu úvodní text a klikám na „Vytvořit testovací data,“ rychle odkliknu dvě dialogová okna a stávám se dočasně panem Hugem Pěkným. Mám dvě děti, manželku Hermínu a rybičky. Evidentně jsem spořádaným občanem, otcem i manželem. To se mám. Hugo je asi systematický a pečlivý, nechce na nic zapomenout. Což je značně inspirující. Zdá se mi, že je pro mě iŠanon jako stvořený – budu mít na jednom místě všechny dokumenty a události nejen týkající se chodu domácnosti a rodiny, ale jako OSVČ si sem převedu celou svoji agendu. A budu mít všechno pohromadě včetně kalendáře. Začíná se mě zmocňovat opravdové nadšení. (Nevím, ke kterému typu lidí patříte vy, ale já rozhodně k těm, kteří se dokáží rychle a hodně nadchnout ve chvíli, kdy jim něco začne dávat smysl).

Tak jsem si to všechno pěkně vyzkoušela a honem zpátky. Ale ouha! Kam se poděly mé vložené dokumenty? Hledala jsem a nenacházela a začala jsem se obávat, že jsem možná udělala někde chybu. Jak jsem řekla, jsem dost netrpělivá, což se projevuje mimo jiné i v tom, že když si čtu něco, co se mi zdá hned ze začátku jasné, tak dost často nedočítám úplně do konce. Zřejmě jsem si měla přečíst ta dvě dialogová okna. Nebo e-mail s upozorněním na možnost vyzkoušet si testovací data. Nebo celý úvodní text po rozkliknutí položky „Testovací data“ v sekci „Nastavení.“ Všude tam totiž stálo: POZOR!!! TESTOVACÍ DATA NENÁVRATNĚ PŘEPÍŠOU VŠECHNA VAŠE DOSUD VYTVOŘENÁ DATA!

Mám velké štěstí, že jsem se rozhodla použít testovací data hned ze začátku, kdy jsem měla v iŠanonu vložených jen pár vlastních dokumentů. Vyzkoušejte si to určitě také, ale ve vlastním zájmu ČTĚTE VŠECHNY INSTRUKCE AŽ DO KONCE!

zpět na Blog